Bij de Mustang horen natuurlijk ook een aantal leuke/sterke verhalen. Hier zomaar een aantal....

 


Naast de Mustang heb ik ook nog een tijdje een Amerikaanse visboot gehad: een Sunbird SWL307 met een 4,6 liter V6 benzinemotor. Een heerlijke boot om in wat ruwer water mee te varen.

Het was weekend en ik wilde gaan varen. Mooi weer, maar eens met de Mustang. Tank van de Mustang was bijna leeg dus onderweg maar even tanken. 54 liter x  € 1,34 = € 72,36. Tja, is best te doen toch? Op de jachthaven mocht ik voor het clubhuis parkeren. Normaal mag daar geen auto komen maar de Mustang vonden ze heel erg mooi. Kijk, door die lol had ik al weer een deel van de  € 72,00  benzine terugverdient toch!

Bootje moest ook even tanken. Doe maar vol. MAARRRR: er ging 64 Gallon in de tank van die boot! 64 x 3,8 (liter) x € 1,38 (benzine is op jachthavens altijd duurder..) = €  335,62 !!

Die dag had ik dus even voor een kleine  € 400,00 getankt! Een hobby mag best geld kosten, maar zoveel brandstof?


Op een dag had ik mijn moeder (83) met de Mustang opgehaald. Vol trots zat ze naast me! Maar op een gegeven moment betrok haar gezicht: "Wat zit die rare vent toch naar me te kijken!?" zei ze verontwaardigd.

"Ma, die kijkt niet naar jou, die kijkt naar de Mustang!"

Moeder enigzins opgelucht: "O, ik dacht ook al, wat moet-ie van zo'n oud mens??"


Een mede-Mustangeigenaar kwam m'n nieuwe aanwinst bekijken. Op een gegeven moment zei hij: "Ik heb wel gemerkt dat je goed op moet passen bij de aanschaf van een Mustang, als je niet uitkijkt wordt je genaaid!!"

Bij mij floepte er gelijk uit: "En, was het lekker?"

In zijn Mustang zaten namelijk nogal wat gaten.....

Het duurde ongeveer 5 minuten, daarna liep hij mopperend weg en heb ik 'm 2 weken niet gezien. Verder gewoon even goede vrienden hoor!